AZC Alphen heeft derde plek weer in eigen hand, lijkt UZSC te ontlopen in halve finale

ALPHEN AAN DEN RIJN - De waterpoloërs van AZC Alphen hebben zaterdag een klinkende 16-9 overwinning geboekt op ZVL-1886. Tot 2-2 bleven de Leidenaren bij, daarna nam AZC flink afstand. Het meest gunstige eredivisienieuws van dit weekend kwam echter niet uit Alphen aan den Rijn, maar uit Amersfoort en Borculo.

In Amersfoort won de plaatselijke ZPC van Het Ravijn. Dat betekent dat de drie punten tellende voorsprong van Het Ravijn op AZC is verdampt. Als AZC aankomend weekend de laatste reguliere competitiewedstrijd wint bij Polar Bears in Ede, eindigt AZC op basis van het onderlinge resultaat derde op de ranglijst ten koste van Het Ravijn. Die derde positie is gunstig, want daarmee ontloopt AZC in de halve finales van de play-offs de lijstaanvoerder.

De kans is groot dat UZSC, de favoriet voor het landskampioenschap, op de bovenste plek eindigt. De Zaan had een voorsprong van één punt op UZSC, maar verslikte zich - net als AZC vorig weekend - verrassend in BZC uit Borculo. Daardoor wordt De Zaan vermoedelijk tweede, inclusief thuisvoordeel, en daarmee de potentiële tegenstander van AZC in de halve finale.

Periodestanden AZC Alphen - ZVL-1886 16-9: 4-2, 5-2, 3-3, 4-2. Doelpuntenmakers AZC: Robin Lindhout (4x), Adam Maklari (3x), Laszlo Nagy (2x), Jacopo Mandolini (2x), Andreas Miralis (2x), Attila Kincses, Thomas Glansdorp, Zoltàn Kelemen.