AZC Alphen houdt Van Gulik-Filipovic en co op gelijkspel

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 12.15 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen - SVH Waterpolo (eindstand: 8-8) had een speciale lading. Oud-AZC-spelers Milan de Koff en Milos Filipovic (beiden Oranje-international) lagen voor SVH in het water en Tim van Gulik is de coach van SVH. Van Gulik was anderhalf jaar geleden nog de aanvoerder van AZC, dat voor het eerst in veertien jaar landskampioen werd.

AZC was gewaarschuwd, maar het was juist SVH dat zich rot schrok en in de eerste periode tegen een 3-0 achterstand aankeek tegen AZC. Filipovic stelde orde op zaken en zorgde eigenhandig met drie treffers voor de 3-3 tussenstand. Daarna bleef de wedstrijd gelijk opgaan. In de laatste periode nam AZC weer het voortouw en kwam via Claudio Brancatello en Laszlo Nagy op 7-6 en 8-7. Maar elke keer rechtte SVH de rug en kwam steeds op gelijke hoogte. Dat beide ploegen slechts acht keer scoorden was te danken aan goed keeperswerk van beide doelmannen, Marko Slade (AZC) en Milan de Koff (SVH).

'Leuk om weer terug te zien, we zijn erg goed ontvangen. Ik kom wel eens bij een oude club en dan ben ik blij dat ik weer wegga. Maar dat is hier niet het geval', zei Van Gulik na afloop. Filipovic is het daar mee eens: 'Ik heb hier vijf jaar gespeeld en dan is het erg leuk om weer in Alphen te spelen.'

Periodestanden AZC Alphen - SVH Waterpolo 8-8 (3-2, 2-3, 1-1, 2-2). Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello (2x), Stan de Mey (2x), Nicola Pavlicivic (2x), Laszlo Nagy, Nathan de Zwaan.

Hieronder kun je de samenvatting van AZC Alphen - SVH Waterpolo bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Tim van Gulik, Milos Filipovic, Jort Stienstra en Hans van Zeeland.

advertentie advertentie