AZC Alphen met kleine marge langs ZVL-1886

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de nodige moeite heeft AZC Alphen zaterdagavond de waterpoloderby tegen ZVL-1886 (voorheen De Zijl) uit Leiden gewonnen met 10-8. Met zestien punten uit zes wedstrijden staat AZC tweede in de eredivisie, twee punten achter UZSC.

Dat het een lastige avond zou worden, zag het in eerste instantie niet naar uit. AZC nam in de eerste periode een 3-1 voorsprong en dankzij snel gezwommen contra-aanvallen tilde AZC, via jongelingen Stan de Mey en Nathan de Zwaan, de stand naar 6-3 bij rust.

In de derde periode werd het spannend. Juist in de fase dat de Alphense landskampioen duels beslist kwam ZVL onder aanvoering van oud-AZC'er Roeland Spijker (ook ex-AZC'ers Esben Wansleeben en Adam Maklari speelden mee) terug in de wedstrijd.

In de vierde en laatste periode stelde AZC de 10-8 overwinning veilig op ZVL-1886, dat ook komend weekend de tegenstander van AZC is. Dan treffen beide ploegen, die ook al de supercup tegen elkaar speelden in september, tegen elkaar in de kwartfinales van de KNZB Beker.

Periodestanden AZC Alphen - ZVL-1886 (10-8): 3-1, 3-2, 2-3, 2-2. Doelpuntenmakers AZC: Stan de Mey (3x), Nathan de Zwaan (3x), Filip Coric (2x), Andreas Miralis (2x).

Hieronder kun je de radio-interviews na afloop van AZC Alphen - ZVL-1886 terugluisteren met Nemanja Stevanovic, Jacopo Mandolini, Sebastiaan van Mil, Filip Coric (allen AZC) en Esben Wansleeben (ZVL):