AZC Alphen neemt in laatste kwart afstand van angstgegner Het Ravijn

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Ravijn is de voorbije seizoenen vaak een plaag geweest voor AZC Alphen. In de play-offs om het landskampioenschap en in de KNZB Beker was Het Ravijn vaak het eindstation voor de Alphenaren. Maar daar kwam vorig seizoen verandering in en AZC lijkt dat succes een vervolg te geven dit seizoen.


Al had de regerend landskampioen en bekerhouder uit Alphen aan den Rijn alles behalve een eenvoudige avond, zaterdagavond. Het Ravijn opende de score, maar AZC zorgde ervoor dat na het eerste kwart er 2-1 op het scorebord stond en consolideerde het verschil in de tweede periode (3-2). In het derde kwart tilde AZC onder aanvoering van Sebastiaan van Mil de marge naar twee (6-4), om vervolgens in de vierde periode weg te lopen.

Smet op de wedstrijd is de rode kaart voor Dejan Indjic. De Servische topschutter kreeg rood vanwege aanmerkingen op de leiding.

Periodestanden AZC Alphen - Het Ravijn 10-5 (2-1, 1-1, 3-2, 4-1). Doelpuntenmakers AZC: Sebastiaan van Mi (4x), Andreas Miralis (3x), Dejan Indjic (1x), Stan de Mey (1x), Jacopo Mandolini (1x).

Hieronder kun je de samenvatting bekijken van AZC Alphen - Het Ravijn, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews na afloop van de wedstrijd met Sebastiaan van Mil, Nemanja Stevanovic, Stan de Mey en Nathan de Zwaan (allen AZC):