AZC Alphen onttroond als landskampioen waterpolo

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen gaat de landstitel dit seizoen niet prolongeren. De regerend landskampioen verloor zondagavond verrassend in eigen huis de beslissingswedstrijd van ZVL-1886 na strafworpen. Volgend weekend staan ZVL-1886 en UZSC in de finale van de waterpolo-play-offs.

Nadat AZC vrijdagavond de heenwedstrijd in de halve finales won, wonnen de Leidenaren zaterdagavond. Wedstrijd drie zou tot de slotseconde gelijkop gaan. Al sloeg AZC na de 5-5 een gaatje. Andreas Miralis en Tim de Mey zorgden voor de 6-5 en 7-5. Maar Roeland Spijker en Mark Visser maakten er in de dying seconds 7-6 en 7-7 van.

Strafworpen moesten de beslissing brengen. Jacopo Mandolini, Tim de Mey en Filip Coric scoorden voor AZC, Sebastiaan van Mil (paal) en Dejan Indjic (redding oud-AZC-keeper Esben Wansleeben) misten. AZC-goalie Ted Huijsmans stopte op zijn beurt één strafworp.

Periodestanden AZC Alphen - ZVL-1886 10-11 (1-2, 3-1, 2-2, 1-2, 3-4). Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini (3x), Andreas Miralis (2x), Flip Coric (2x), Tim de Mey (2x), Dejan Indjic.

Hieronder kun je de samenvatting van de halve finalewedstrijden tussen AZC en ZVL bekijken, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Ron van der Wild en Mick van den Bree (beiden AZC) na de beslissende wedstrijd van zondag.