AZC Alphen overtuigend naar halve finale KNZB Beker, Het Ravijn tegenstander

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dankzij twee overtuigende zeges dit weekend op vicelandskampioen De Zaan (10-17), de club die AZC Alphen eerder deze maand uitschakelde in de kwartfinales van de strijd om het kampioenschap van Nederland, en BZC Borculo (15-8) staan de bewoners van zwembad AquaRijn in de halve eindstrijd van de KNZB Beker.

AZC is de regerend bekerhouder (AZC won het bekertoernooi in 2018 en 2019, vanwege de coronapandemie werd de bekerfinale in 2020 niet gespeeld, red.) en treft aankomend weekend in de halve finale Het Ravijn. De wedstrijd wordt in Alphen aan den Rijn gespeeld.

Een week later, op zondag 6 juni, is de waterpolofinale in Den Haag. Als AZC zich plaatst voor de ontknoping, is UZSC (Utrecht) of de kersverse landskampioen Widex/GZC Donk (Gouda) de tegenstander.

Periodestanden AZC Alphen - BZC Borculo 15-8 (3-4, 3-1, 3-2, 6-1). Doelpuntenmakers AZC: Adam Maklari (4x), Jort Stienstra (2x), Andreas Miralis (2x), Sven Schoonderwoerd (2x), Jacoppo Mandolini (2x), Laszlo Nagy, Zoltan Keleman, Mark Harkes.