AZC Alphen pakt na landstitel en beker ook de supercup

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen heeft zijn derde prijs in een half jaar binnen. In navolging van de beker en het landskampioenschap wonnen de Alphense waterpoloërs zondagavond de supercup. En dat deed AZC in de vierde periode. Toen liep AZC uit van 8-7 naar 13-7.

Na het eerste kwart tegen ZVL-1886 (voorheen De Zijl), de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen, stond AZC nog achter (1-2). In de tweede periode boog AZC dat om en nam een 5-4 voorsprong. Via 8-7 in de derde periode legde de regerend landskampioen hun rivaal in het vierde kwart over de knie.

Scoreverloop AZC Alphen - ZVL-1886 13-7 (1-2, 4-2, 3-3, 5-0):  Dejan Indjic (3x), Filip Coric (3x), Sebastiaan van Mil (2x), Tilemachos Pissas (2x), Nathan de Zwaan, Andreas Miralis en Stan de Mey zijn de doelpuntenmakers bij AZC.

De interviews met Nemanja Stevanovic, Tilemachos Pissas, Sebastiaan van Mil en Ted Huijsmans zijn hieronder te bekijken, evenals een televisiereportage over het nieuwe seizoen met hoogtepunten van de supercup-wedstrijd