AZC Alphen ten koste van ZVL-1886 naar halve finales KNZB Beker

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 7.24 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De waterpoloërs van AZC Alphen blijven in de race om voor het derde jaar op rij de KNZB Beker te winnen. Zaterdagavond won AZC de return in de kwartfinales van het bekertoernooi van vicelandskampioen ZVL-1886 met 11-9, nadat AZC de heenwedstrijd een week eerder ook al met twee doelpunten verschil had gewonnen.

Het werd een spannende return zaterdagavond. ZVL nam in de eerste periode een 2-3 voorsprong en bij rust stond het 6-6. De derde periode is al vaker dit seizoen cruciaal gebleken voor AZC en dat was nu ook het geval. Claudio Brancatello, Goran Blazevic en Nicola Pavlicevic scoorden terwijl ZVL de doelman van AZC, Marko Slade, niet kon passeren. Daarmee was de tweestrijd beslist.

Volgend weekend hervat AZC de eredivisie. De eerste competitiewedstrijd van 2020 is een uitduel met UZSC Utrecht, de regerend landskampioen die momenteel de ranglijst aanvoert.

Periodestanden AZC Alphen - ZVL-1886 11-9 (2-3, 4-3, 3-0, 2-3). Doelpuntenmakers AZC: Goran Blazevic (4x), Jort Stienstra (2x), Claudio Brancatello (2x), Sven Schoonderwoerd, Nicola Pavlicevic, Stan de Mey.

Hieronder zijn de interviews met Hans van Zeeland, Stan de Mey, Ezra de Zwaan en Marko Slade te beluisteren.

advertentie advertentie