Gepubliceerd op 10 Maart 2019 om 19.06 uur

AZC Alphen verslaat eeuwige rivaal DONK Gouda in spannende bekerfinale

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het tweede jaar op rij heeft AZC Alphen de KNZB Beker gewonnen. En net als vorig jaar was het een spannende eindstrijd. Bij het begin van de slotperiode stond Widex/GZC Donk uit Gouda nog met 7-8 voor. Uiteindelijk stapten de Alphenaren zondagmiddag met een 11-10 overwinning uit het zwembad in Den Haag.

Maar in het laatste kwart maakten Dejan Indjic en Andreas Miralis het verschil namens de regerend landskampioen. De Serviër en de Griek scoorden allebei twee prachtige doelpunten. Zodoende kwam AZC met 11-8 voor te staan. Toch werd het nog enorm spannend. In de laatste drie minuten kwam Donk terug tot 11-10. Maar de laatste aanval om er ook nog 11-11 van te maken, mislukte.

Periodestanden AZC Alphen - Widex/GZC Donk 11-10 (2-2, 3-3, 2-3, 4-2). Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric (3x), Andreas Miralis (3x), Dejan Indjic (2x), Jacopo Mandolini, Tim de Mey, Nathan de Zwaan.

Hieronder kun je de samenvatting van AZC - Donk bekijken, die vanaf maandag ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews na afloop van de bekerfinale:

advertentie
.
advertentie