AZC Alphen verslaat koploper Het Ravijn en neemt eerste plek in eredivisie over

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen is de nieuwe lijstaanvoerder in de eredivisie waterpolo. In een rechtstreeks gevecht met koploper Het Ravijn werd de nummer één van de ranglijst zaterdag met 12-9 verslagen. De Alphenaren hebben na speelronde zes één punt meer dan de ploeg uit Nijverdal.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Bij een 5-5 stand liep AZC via Attila Kincses, Jort Stienstra en Robin Lindhout uit naar 8-5. Toch kwam Het Ravijn meermaals terug tot één doelpunt verschil. Waar de bezoekers in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid op de 10-10 lieten liggen, scoorde AZC via Jacopo Mandolini in de contra-aanval wel. Nathan de Zwaan zette de eindstand op het scorebord.

'Ik dacht: als ik deze maak, hebben we gewonnen. Dus ik had wel spanning toen ik schoot', zegt De Zwaan over het beslissende doelpunt. 'Deze overwinning geeft ons veel vertrouwen en we hebben bewezen dat we vandaar beter waren', aldus coach Yuri Szeles. 'Wij zien Het Ravijn als een grote tegenstander die wij in de finale kunnen treffen.'

Periodestanden AZC Alphen - Het Ravijn 12-9: 3-2, 5-4, 1-2, 3-1. Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini (3x), Andreas Miralis (2x), Robin Lindhout (2x), Zoltan Kelemen, Laszlo Nagy, Attila Kincses, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan.