Gepubliceerd op 24 Februari 2020 om 10.14 uur

AZC Alphen wint niet in rentreeweekend Ron van der Wild: ‘Blij dat hij weer terug is’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na de verloren wedstrijd van AZC Alphen, vorig weekend tegen BZC Borculo, is er iets geknapt tussen coach Hans van Zeeland en de spelersgroep. Na de eerste periode stond AZC met 6-1 achter en toen ging het mis. Wat er gebeurde in Borculo, is onduidelijk.

Volgens AZC-voorzitter John Jansen waren er sinds november strubbelingen over de aanpak van Van Zeeland. Afspraken over andere trainingsvormen leken vruchten af te werpen, tot er in januari nieuwe problemen ontstonden met de uitwedstrijd tegen Borculo als dieptepunt.

'Hans heeft heel veel goede dingen gedaan. Hij zei voor aanvang van dit seizoen: of ik ben hier zes maanden, of zes jaar', aldus Jansen. 'Hans wilde zo niet verder. Ik vind het super jammer dat hij weg is. Er spelen dankzij hem meer jonge jongens in ons eerste team dan ooit te voren.'

Dit artikel gaat verder onder het interview met John Jansen.

De geblesseerde Adam Maklari (37), bezig aan zijn laatste seizoen als speler, maakt het seizoen samen met oud-coach Ron van der Wild af. 'We hebben een zware week achter de rug en veel op conditie getraind. Onze conditie is niet goed, maar we werken daar nu hard aan. We willen er half maart staan als we in de halve finales van de KNZB Beker staan', stelt Maklari.

'Ik heb vijf prachtige jaren gehad bij deze club als hoofdverantwoordelijke. Ik ben gevraagd om terug te keren en heb gezegd dat als Adam de trainingen doet en ik de wedstrijden coach met Adam, dat het dan goed gaat komen. En ik heb ook het idee dat het goed gaat komen', voegt Van der Wild eraan toe.

Dit artikel gaat verder onder de interviews met Adam Maklari en Ron van der Wild.

Dat de chemie met Van Zeeland ontbrak en dat de conditie ondermaats was, erkent ook Jort Stienstra. 'Er zit met Adam iets meer structuur in de trainingen. Een deel is zwemmen, een deel is benen en een deel is schieten. Heel simpel, hard trainen en minder speelvormen.'

Aanvoerder Jacopo Mandolini prijst Van Zeeland als mens en coach, maar is ook blij met de terugkeer van Van der Wild. 'Ik bewaar goede herinneringen aan hem en vertrouw erop dat de juiste mentaliteit bij ons weer terugkomt. Ik ben blij dat hij terug is.'

Dit artikel gaat verder onder de interviews met Jacopo Mandolini en Jort Stienstra.

Voor AZC Alphen stond afgelopen weekend een dubbel programma op de rol. De regerend bekerhouder verloor zaterdagavond de Klassieker van Widex/GZC Donk uit Gouda: 7-14. De eerste twee periodes gingen gelijkop, in het derde en vierde kwart was Donk conditioneel de sterkere.

Zondag in Leiden waren AZC en ZVL-1886 aan elkaar gewaagd. Halverwege stond het 5-7, maar mede door een groot aantal AZC-uitsluitingen knokte ZVL zich terug en kwam met 11-9 voor. Stan de Mey tekende voor 11-10 en letterlijk in de laatste seconde scoorde uitgerekend de doelman van AZC, Marko Slade, de gelijkmaker.

Periodestanden AZC Alphen - Widex/GZC Donk 7-14 (4-4, 2-2, 1-4, 0-4). Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello (2x), Nathan de Zwaan (2x), Jacopo Mandolini (2x), Goran Blazevic.

Periodestanden ZVL-1886 - AZC Alphen 11-11 (2-2, 3-5, 3-2, 3-2). Doelpuntenmakers AZC: Nathan de Zwaan (3x), Jacopo Mandolini (3x), Stan de Mey (2x), Goran Blazevic, Sven Schoonderwoerd, Marko Slade.

Hieronder zijn de interviews na afloop van ZVL-1886 - AZC Alphen met Ron van der Wild, Goran Blazevic en Stan de Mey te beluisteren.
advertentie
 
advertentie