AZC Alphen wint ook return en is voor tweede jaar op rij bekerfinalist

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met een klinkende eindstand op het scorebord, 7-10, heeft AZC Alphen zondag ook de tweede halve finalewedstrijd met grote cijfers gewonnen van Polar Bears Ede. Nadat het heenduel op zaterdagavond al met 10-3 was gewonnen door de regerend landskampioen en bekerhouder uit Alphen aan den Rijn, was de stand over twee wedstrijden gezien 20-10 voor AZC.

Polar Bears speelde stug in de terugwedstrijd en stond een groot gedeelte van het duel op voorsprong. In de vierde periode capituleerde de thuisploeg en ging AZC van 5-5 naar 5-10. De finale is op zondag 10 maart in Den Haag. Dan staat 'De Klassieker' op het programma tussen AZC uit Alphen aan den Rijn en Donk uit Gouda.

Periodestanden Polar Bears Ede - AZC Alphen (7-10): 1-1, 2-1, 2-3, 2-5. Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis (4x), Filip Coric (3x), Tim de Mey, Sebastiaan van Mil, Jacopo Mandolini.

Hieronder kun je de samenvatting van Polar Bears Ede - AZC Alphen bekijken, die ook drie dagen lang wordt uitgezonden op televisie door Studio Alphen, evenals de interviews met Nemanja Stevanovic, Jort Stienstra en Laszlo Nagy: