AZC vergooit met dubbele nederlaag thuisvoordeel in halve finales

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als AZC Alphen de halve eindstrijd haalt van de play-offs, heeft de landskampioen van 2018 normaal gesproken niet het thuisvoordeel. Door zaterdag verrassend te verliezen van BZC Borculo (12-11) en zondag nipt het onderspit te delven tegen UZSC Utrecht (6-7), de regerend kampioen van Nederland, kan AZC een plek in de top-2 vergeten.

De beste acht ploegen van de eredivisie plaatsen zich voor de play-offs. AZC zal een van de acht zijn, maar had het liefst op de eerste - of anders tweede - plek van de ranglijst geëindigd. In dat geval hadden de Alphenaren recht gehad op twee thuiswedstrijden in de halve finales in plaats van één. Alleen als de uiteindelijke nummer één of twee van de eindstand in de kwartfinales verrassend zou verliezen, maakt AZC alsnog aanspraak op het thuisvoordeel.

Dit waterpoloseizoen verloor AZC nog geen wedstrijd, tot dit weekend. Plek drie is het maximaal haalbare, maar als nummer drie Het Ravijn de subtopper tegen Amersfoort wint volgende week moet AZC genoegen nemen met maximaal de vierde plaats. De laatste drie competitiewedstrijden worden deze maand gespeeld, in mei vangen de play-offs aan.

Periodestanden AZC Alphen - UZSC Utrecht 6-7: 1-3, 4-2, 0-2, 1-0. Doelpuntenmakers AZC: Zoltàn Kelemen (2x), Robin Lindhout (2x), Attila Kincses, Jacoppo Mandolini.