Gepubliceerd op 18 Maart 2020 om 13.44 uur

Balies en kassa’s afgeschermd vanwege coronavirus

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Verschillende bedrijven en instellingen starten met het afschermen van balies en kassa's vanwege het coronavirus. Met doorzichtige plastic zeilen proberen zij medewerkers zo goed mogelijk te beschermen.

Bij dierenkliniek Sterkliniek Alphen is de volledige balie inmiddels afgeschermd met plastic zeilen. 'Graag willen wij de zorg voor uw huisdier zo lang mogelijk kunnen garanderen. Daarnaast vinden wij de gezondheid van onze medewerkers en uw gezondheid ook erg belangrijk', schrijft de dierenkliniek in een bericht.

Daarnaast kunnen mensen hun handen ontsmetten na het pinnen, worden ruimtes en deurgrepen meerdere keren per dag gedesinfecteerd en worden ruimtes extra geventileerd.

Supermarkten

RTL Nieuws meldt dat Ahold bij alle 950 vestigingen van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall plexiglas gaat plaatsen bij kassa's en servicebalies. Ook bij verschillende supermarkten van Jumbo en Hoogvliet zijn inmiddels al schermen geplaatst.

De PLUS in Benthuizen heeft voor de deur van de supermarkt een wastafel neergezet. Mensen die boodschappen gaan doen worden verzocht hun handen te wassen voordat ze de supermarkt binnengaan.


Wastafel voor de supermarkt in Benthuizen (foto: PLUS Verheul)
advertentie
 
advertentie