Balkonplaat valt uit hijskraan bij werkzaamheden aan Lauwers

Gepubliceerd op 08 juli 2020 om 11.48 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een balkonplaat is woensdagochtend uit een hijskraan gevallen bij werkzaamheden aan de Lauwers in Alphen aan den Rijn. Daar worden op dit moment 56 woningen gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Woonforte. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Bij de renovatiewerkzaamheden worden ook nieuwe balkons aangebracht. 'De balkonplaten worden met een vacuümpomp van de vrachtwagen gehesen en verplaatst naar de ondersteuningsbalken voor het balkon', legt Woonforte uit. 'Vlak voor het plaatsen van een balkonplaat op de ondersteuningsbalken viel de balkonplaat naar beneden.' Het plaatsen van de nieuwe balkons is stilgelegd.

Externe deskundigen onderzoeken hoe het incident heeft kunnen gebeuren. 'De materiële schade lijkt beperkt, maar ook dat wordt op dit moment nog verder onderzocht', meldt de woningcorporatie. Daarnaast is melding gemaakt van het incident bij ISZW, voorheen de Arbeidsinspectie.

Geschrokken

Rond de plek waar het ongeval is gebeurd zijn alle werkzaamheden stilgelegd, de overige werkzaamheden gaan door zoals gepland. 'Er wordt onderzocht op welke wijze de hijswerkzaamheden worden hervat. Bewoners worden geïnformeerd vooruitlopend op de hervatting van de hijswerkzaamheden.'

Woonforte meldt dat zowel bewoners als medewerkers van de betrokken bedrijven erg geschrokken zijn. Samen met Rutges Vernieuwt en Twinstone gaat de woningcorporatie met hen in gesprek om hun verhalen te horen en uit te leggen wat er gebeurd is.

advertentie advertentie