Bar Amsterdam en Schatjes openen vrijdagnacht de deuren weer

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bar Amsterdam en Schatjes openen vrijdagnacht de deuren weer voor het publiek. Het is voor beide uitgaansgelegenheden ruim vijftien maanden geleden dat ze bezoekers hebben mogen ontvangen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de deuren om 00.01 uur open. Bezoekers dienen een groen vinkje in de CoronaCheck-app te kunnen laten zien. Dat kan met een negatieve testuitslag, die in de app wordt omgezet in een QR-code. Op www.testenvoortoegang.org is meer informatie te vinden over hoe je een testafspraak kunt maken.

Groen vinkje na vaccinatie

Over een aantal dagen is het in de CoronaCheck-app ook mogelijk om een Digitaal Corona Certificaat (DCC) aan te maken zodra je gevaccineerd bent. Nadat je hebt ingelogd met je DigiD, worden de vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis.

Daarbij is het wel van belang dat je bij het zetten van de vaccinatie toestemming hebt gegeven voor het uitwisselen van deze informatie. Op de website van de Rijksoverheid staat meer uitleg over hoe je dit ook nog achteraf kunt regelen.

Lees ook: Coronatoegangsbewijs voor evenement of activiteit: hoe kom je aan zo’n ding?