Bar Amsterdam voorlopig nog dicht, pand krijgt flinke make-over

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 10.03 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hoewel een groot deel van de horeca weer op aangepaste manier open is, is het voor uitgaansgelegenheden Bar Amsterdam en Schatjes in Alphen aan den Rijn nog afwachten. 'De nachthoreca, de clubs en de feestcafés, die zijn tot nader order nog steeds dicht. We hopen tot 1 september', zegt Bart Kamper namens beide horecagelegenheden.

In Bar Amsterdam aan de Julianastraat is in de afgelopen maanden van alles veranderd. Zo is de rookruimte in het pand weggehaald. 'We zijn eigenlijk het oude Amsterdams café begonnen, zoals het allemaal begonnen is. Het was vroeger een onderdeel van Choices en dat is steeds populairder geworden', vertelt Kamper in het radioprogramma Studio Quarantaine.

'We zijn een hoekbar aan het bouwen en een foodcorner. Daar worden straks tosti's, broodjes kroket en hamburgers verkocht.' Feestgangers die een sigaret willen roken kunnen over een tijdje terecht op het dakterras van het pand.

Moreel is nog goed

Los van de stip op de horizon die 1 september heet, is het nog compleet onduidelijk aan welke richtlijnen de nachthoreca moet gaan voldoen. 'Maar het is wel waar we dagelijks mee bezig zijn en aan denken', zegt Kamper. 'Het moreel onder de werknemers is gewoon nog goed. Iedereen staat eigenlijk te trappelen om weer aan de slag te mogen.'

advertentie advertentie