Beeldkwaliteit televisiezender Studio Alphen gaat flink beter worden

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Goed nieuws voor alle kijkers van de televisie-uitzendingen van Studio Alphen: de beeldkwaliteit van het televisiekanaal wordt binnen een aantal maanden sterk verbeterd. Dat is mede mogelijk dankzij een donatie van 30.000 euro van Fonds Alphen en omstreken.

Wie via YouTube kijkt naar de reportages en uitzendingen van Studio Alphen, krijgt het beeld al in HD-kwaliteit te zien. Maar wie op televisie kijkt, niet. Dat is een keuze van televisie-aanbieders, die niet de mogelijkheid bieden aan lokale publieke omroepen om in HD-kwaliteit uit te zenden. Maar daar gaat binnen afzienbare tijd verandering in komen.

'Wij willen graag met de tijd meegaan en zijn dus erg blij met deze mogelijkheid', zegt Marcel Hijnen namens Studio Alphen. 'Het betekent wel dat onze uitzendstraat moet worden vernieuwd. Apparatuur moet vervangen worden om het HD-signaal aan te kunnen leveren aan de distributeurs. Daarom hebben wij Fonds Alphen aangeschreven om deze droom via een donatie mogelijk te maken.'

Radio

Deze digitaliseringsslag die Studio Alphen gaat doormaken is breder dan alleen het verbeteren van de beeldkwaliteit op televisie. Ook de mengtafel en uitzendsoftware in de radiostudio's worden vernieuwd. Daarnaast kunnen dankzij de subsidie van Fonds Alphen de nodige investeringen gedaan worden in de verschillende FM-radiozenders van Studio Alphen.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2020) ondersteunde het fonds met ruim 260.000 euro initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen projecten kunnen opstarten of uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.