Belaagde conducteur gaat snel weer aan het werk: ‘Hij is enorm geschrokken van de aanval’

Station Alphen aan den Rijn Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het gaat naar omstandigheden goed met de conducteur die vrijdag werd aangevallen in een trein op het station van Alphen aan den Rijn. Dat laat een woordvoerder van de NS weten aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. De conducteur raakte lichtgewond en hield een paar schrammen over aan het incident.

De woordvoerder van NS verwacht dat de conducteur een dezer dagen weer aan het werk gaat. ‘Hij is enorm geschrokken van de aanval, maar naar omstandigheden gaat het goed met hem', meldt de woordvoerder. 'Er is altijd opvang voor de conducteur, mocht daar behoefte aan zijn.’ De tweede conducteur die bij het incident betrokken was, kwam er zonder verwondingen vanaf. Hij heeft vrijdagavond zijn werkzaamheden afgemaakt.

De conducteurs werden vrijdagmiddag in de trein aangevallen door een 39-jarige man. Hij probeerde een van hen te wurgen. Agenten wachtten de man op het station in Alphen aan den Rijn op, ook die werden door de man belaagd. Zij hebben pepperspray en wapenstokken moeten gebruiken om de man in de boeien te kunnen slaan. 

Zowel de conducteurs als politieagenten hebben aangifte tegen de man gedaan.

Lees ook: Man probeert conducteur te wurgen in de trein, aangehouden op station Alphen