Belangrijk punt Zwammerdam in blessuretijd tegen kampioen

ZWAMMERDAM - Zwammerdam staat weer één punt boven de nacompetitiestreep. In blessuretijd speelde Damme zaterdag met 4-4 gelijk bij Van Nispen, de kampioen in de 3e Klasse A. Concurrent DWO verloor van Be Fair met 6-4. Met nog twee duels te spelen hebben de groenhemden één punt meer, en een beter doelsaldo, dan DWO.

Kans op kans kreeg Zwammerdam in De Zilk. Maar de ene na de andere grote kans, zeven stuks in totaal na rust, werd gemist. En dat is het hele seizoen al het probleem voor Zwammerdam, dat ook nog eens twee doelpunten afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

Toen Pieter-Jan van der Plas in de 82ste minuut de 4-2 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Totdat Lars Kremer vijf minuten later 4-3 maakte en Mitchell Bons in de extra speeltijd 4-4. Saillant detail: Sven van Hensbergen die de 1-1 maakte, is normaal gesproken keeper maar stond nu als veldspeler opgesteld.

Scoreverloop Van Nispen - Zwammerdam 4-4 (3-2): 0-1 Lars Kremer, 1-1 Sven van Hensbergen, 2-1 Jan-Joost Cornelissen, 3-1 Jeffrey Koemans, 3-2 Lars Kremer, 4-2 Pieter-Koen van der Plas, 4-3 Lars Kremer, 4-4 Mitchell Bons.

Hieronder kun je het interview met Jack Harmsen terugluisteren.