Beperkte politiecapaciteit heeft ook betrekking op Vrij & Blij en Trekkertrek

Foto: Vrij & Blij / John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De beperkte politiecapaciteit in de aankomende maanden kan ook consequenties hebben voor het festival Vrij & Blij in Alphen aan den Rijn en Trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn. De gemeente heeft de organisaties van deze evenementen gevraagd om met hen mee te denken. 'Onze intentie is dat het doorgaat, dat is ook de intentie van de gemeente', zegt Sander Koppenhol, organisator van Vrij & Blij.

Koppenhol is optimistisch over het doorgaan van het Alphense festival op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli. 'We gaan kijken in welke manier we de gemeente en vooral de politie tegemoet kunnen komen', legt Koppenhol uit. Bezoekers van het evenement verwacht hij niet teleur te hoeven stellen. 'Op hele korte termijn willen we met een statement komen, dat is ook de intentie van de gemeente. Nogmaals, dat zal wel met de intentie zijn dat het doorgaat.'

De organisatie van het Wet 'n Wild Beachfestival maakte vrijdag bekend de editie van dit jaar niet door te kunnen laten gaan. 'Ik heb gevraagd wat er wel zou kunnen. Toen kregen wij te horen dat er maximaal 2500 bezoekers mochten komen in plaats van de 8.000 à 10.000 die we aangevraagd hadden', reageerde organisator Martin Kalkhoven eerder. 'We willen en kunnen best schuiven en doen, maar dit is een te groot verschil om ons concept neer te zetten.'

Trekkertrek

Ook de organisatie van Trekkertrek zegt binnenkort weer met de gemeente in overleg te treden. De organisatie stelt voor om het avondprogramma na de Trekkertrek Familiedag op zaterdag 7 augustus in te korten, zodat het terrein om 00.00 uur leeg is. 'We gaan inkorten, maar niet omdat we dat zelf graag willen', zegt Mario Boere van de organisatie.

'Ik kan er met m'n pet niet bij', zegt Boere over het feit dat de politiecapaciteit nu onvoldoende blijkt vanwege de vakantieperiode. 'We hebben juist alles uit de kast getrokken om ons programma goed neer te zetten en dan hoor je dit.' Als het evenement op zaterdag 7 augustus met ingekort avondprogramma toch door mag gaan, is het de 29ste editie. 'Volgend jaar hebben we dan de dertigste editie. Dat moet echt één groot feest worden', besluit Boere.