Gepubliceerd op 22 Januari 2020 om 13.55 uur

Besluit is genomen: huisartsenpost Alphen ‘s nachts dicht, in weekenden niet

ALPHEN AAN DEN RIJN - De huisartsenpost in het Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn gaat vanaf 2021 's nachts dicht. Huisartsenvereniging SHR (Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland) heeft woensdag hun voorgenomen besluit bekendgemaakt. De huisartsenpost blijft in weekenden, evenals overdag en 's avonds, open.

Inwoners van de gemeente Alphen moeten vanaf volgend jaar 's nachts naar de huisartsenpost in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf naar het ziekenhuis te gaan, krijgen thuis bezoek van een huisarts, kondigt SHR aan.

De huisartsenvereniging neemt in samenspraak met zorgverzekeraars de maatregel om zorg in de toekomst betaalbaar te houden. Dit besluit leek eind 2017 al genomen te worden, maar werd vanwege onvrede binnen de Alphense bevolking en politiek uitgesteld.

Demonstratie

Bij het Alphense Alrijne Ziekenhuis werd ruim twee jaar geleden gedemonstreerd voor het permanent openhouden van de huisartsenpost in Alphen. Vorig najaar ontstond er veel onduidelijkheid. Tijdens een bijpraatsessie met de gemeenteraad zei SHR dat de huisartsenpost 24/7 open zou blijven.

Maar dat bericht werd een dag later ontkend door SHR, terwijl wethouder De Jager de toezegging van SHR herbevestigde. De SP voert deze winter opnieuw actie voor de HAP.

Bekijk ook: Televisiereportage uit 2017 waarin huisarts Ruud Gebel de beoogde sluiting toelicht

advertentie
 
advertentie