Besluit over toekomst Theater Castellum met halfjaar uitgesteld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Pas in het laatste kwartaal van dit jaar komt de gemeente Alphen aan den Rijn met een plan voor de toekomst van Theater Castellum. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De gestelde deadline van voor de zomer is niet gehaald.

'De onderzoeken zijn niet eerder dan in september afgerond en niet voor de zomer zoals wij eerder beoogden. Krapte op de arbeidsmarkt waar ook de adviesbureaus mee te maken hebben is daar debet aan', luidt de verklaring.

'Wij laten binnen dit proces nog zorgvuldig onderzoek uitvoeren in verband met een aantal vragen. Bijvoorbeeld wat is het perspectief voor de (ondersteunende) horeca?' Dan moet duidelijk worden hoeveel subsidie Castellum krijgt, hoe de organisatie wordt ingericht en welke rol de horeca gaat vervullen.

Bezoekers

Sinds het einde van de coronalockdown ruim een jaar geleden is Castellum weer open na een grote renovatie en jaren van financiële problemen. Het aantal theaterbezoekers van Castellum is weer van het niveau van voor de coronapandemie, stelt de gemeente. Alleen het bioscooppubliek blijft nog achter.