Beveiliger De Aarhof verdacht van verkrachten 15-jarig meisje

Winkelcentrum Aarhof Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een beveiliger van winkelcentrum De Aarhof wordt verdacht van het verkrachten van een 15-jarig meisje. De 34-jarige man zou het meisje begin juni 2018 op een toilet in het winkelcentrum hebben verkracht.

Het meisje, dat destijds werkzaam was in het Alphense winkelcentrum, moest volgens het Openbaar Ministerie (OM) na werktijd op het kantoor van de beveiliger komen. De beveiliger beschuldigde het meisje van winkeldiefstal. Hij wilde met haar praten, anders zou hij de politie inschakelen en ervoor zorgen dat zij haar baan kwijt zou raken.

Toen beiden in het kantoor van de beveiliger waren, draaide de man de deur op slot. Hij droeg het meisje op hem een massage te geven, anders zou ze een toegangsverbod tot het winkelcentrum krijgen. De man betaste en zoende het meisje daarna, trok haar aan de haren naar het toilet waar hij haar vervolgens verkrachtte.

'Misbruik van positie'

Het OM benoemt, naast de verkrachting, ook dat de man misbruik heeft gemaakt van zijn positie als beveiliger en het overwicht dat hij had vanwege het leeftijdsverschil. Volgens Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, is de man in januari van dit jaar aangehouden en zit sindsdien vast.

Aanstaande dinsdag vindt de eerste pro-formazitting plaats in de rechtbank in Den Haag.