Gepubliceerd op 18 Maart 2020 om 19.01 uur

Biedingen op buurthuis Het Anker in Hazerswoude afgewezen

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Het blijft onzeker wat er gaat gebeuren met buurthuis Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft vijf biedingen om het multifunctionele gebouw over te nemen afgewezen. Daarmee is verkoop voorlopig van tafel.

Eén van de bieders op Het Anker was de gelijknamige stichting, die vijf buurtbewoners bereid had gevonden om de koop te financieren. 'Wij zijn zeer teleurgesteld', reageert voorzitter Peter de Ruiter. 'Nu is er nog meer onzekerheid over de toekomst van Het Anker en sociaal-culturele voorzieningen in het dorp.'

De stichting beoogde van het buurthuis nog meer een sociaal-maatschappelijk centrum te maken. Daarbij werd gedacht aan het opzetten van een dagopvang voor dementerende bejaarden en mogelijk ook een filmhuis.

Ander onderkomen zoeken

Dat het bod van de stichting nu is geweigerd, zorgt ook voor onzekerheid bij gebruikers als bridgeclub Het Anker. De vereniging, die wekelijks met ruim tachtig leden gebruik maakt van het buurthuis, vreest een ander onderkomen te moeten zoeken. 'Dat zou een ramp zijn', sprak voorzitter Jozien Stolwijk vorige week al.

Wie de vier andere geïnteresseerde partijen waren, wil de gemeente niet bekendmaken. Eerder kondigde Alphen als eigenaar aan Het Anker te willen sluiten en op termijn een splinternieuw dorpshuis uit de grond te willen stampen. Als het aan wethouder Kees van Velzen (CDA) ligt, wordt het voormalige schoolgebouw van de Rhynenburch tot die tijd omgetoverd in een tijdelijk buurthuis.

Lees ook: Alphen opent ‘corona-loket’ om onzekerheid bij ondernemers weg te nemen

advertentie
 
advertentie