Binnenzwembaden mogen vanaf maandag weer open, nog niet bekend hoe

Foto: Studio Alphen
Foto: Rijksoverheid.nl

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijdens de persconferentie van het kabinet op woensdagavond werd er niets over gezegd, maar op de website van de Rijksoverheid valt te lezen dat ook binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen.

Dat zag ook Aschwin Lankwarden, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). 'Ik ga ervan uit dat dat ook klopt', zegt Lankwarde in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. De opening van de zwembaden zal ongetwijfeld gepaard gaan met richtlijnen en voorwaarden, maar een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laat aan Studio Alphen weten op dit moment nog geen duidelijkheid te kunnen verschaffen.

De woordvoerder verwijst naar een brief die later op woensdagavond naar de Tweede Kamer wordt verstuurd. 'Daar moet alles in komen te staan', aldus de woordvoerder.

Protocol

De directeur van de KNZB zegt dat er in de afgelopen tijd veel overleg is geweest over hoe de zwembaden weer open zouden kunnen. 'Wij hebben een protocol opgesteld zodat we verantwoordelijk weer open kunnen, zo vragen we de mensen thuis hun badkleding aan te trekken', zegt Lankwarden op NPO Radio 1. 'Aanstaande vrijdag hebben wij dat protocol aan het einde van de dag helemaal gereed.'

Volgens Lankwarden is de zwembadbranche ook druk bezig met een protocol om zwemlessen weer op te kunnen pakken.

Lees ook: Nieuwe plannen van het kabinet, intelligente lockdown wordt stapsgewijs afgebouwd