Bioscoop Castellum schenkt 1 euro per kaartje aan Stichting TuTu

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie in augustus een bezoek brengt aan een film in Bioscoop Castellum doneert indirect aan Stichting TuTu. Castellum steunt de Alphense stichting en schenkt een maand lang 1 euro per kaartje. De stichting is opgericht door de inmiddels overleden Evert Muis; beter bekend als de tutu-dragende papa met een missie.

Het begon met een post op LinkedIn. Een foto van een grote man met imposante baard en zijn dochter op zijn arm. Allebei gekleed in een zuurstokroze tutu. Ruim drie miljoen mensen hebben de foto gezien en dat leidde tot meer dan 32.000 reacties. In eerste instantie een grappig beeld waar de liefde vanaf spat. Totdat het verhaal achter de foto duidelijk wordt.

Evert Muis was slechts 37 jaar en gediagnosticeerd met uitgezaaide melanoomkanker. Hij had nog maar één doel: zoveel mogelijk tastbare herinneringen maken met zijn gezin en zorgen dat andere gezinnen met een terminaal zieke ouder dit ook kunnen. Zijn droom, een stichting achterlaten, werd slechts een paar weken na zijn LinkedIn-post werkelijkheid: sinds 1 februari 2022 is Stichting TuTu een feit. De stichting koppelt wensgezinnen aan bestaande initiatieven of door wensen op maat in te vullen. Elke euro die de stichting ontvangt, wordt gebruikt om een herinnering te maken.