Waarschuwing zwemmers Zegerplas: blauwalgen aangetroffen

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 15.05 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een waarschuwing voor iedereen die gaat zwemmen in de Zegerplas in Alphen aan den Rijn: je houdt er mogelijk huidirritatie en/of maag- en darmklachten aan over. In het water zijn blauwalgen geconstateerd. Dat heeft Omgevingsdienst Midden-Holland dinsdag bekendgemaakt.

De waarschuwing geldt voor zowel het Zegerstrand bij Wet 'n Wild The Social Club (Speelvijver), als de t-steiger aan de rand van het dagcampingterrein (Zuidoever).

Het is niet verboden om in de Zegerplas te zwemmen en er is ook geen negatief zwemadvies afgekondigd. Mensen die Het Meer ingaan worden enkel gewaarschuwd voor mogelijke klachten die blauwalgen in het water kunnen veroorzaken.

Andere zwemplekken in Zegerplas

Het is niet uitgesloten dat ook op andere populaire zwemplekken in de Zegerplas blauwalgen zitten. Omdat - bijvoorbeeld - het strandje tegenover windsurfvereniging Zegerplas geen officiële zwemlocatie is, wordt de waterkwaliteit daar niet in de gaten gehouden.

Dat geldt volgens de omgevingsdienst ook voor de steigers en strandjes aan de noord- en oostkant, tussen The Original Chinese Palace en de fietsbrug langs het Aarkanaal.

advertentie advertentie