Boskoop krijgt een carnavalsoptocht van Lego: ‘De hefbrug wordt een meter hoog’

Foto: Peter Groenendijk

BOSKOOP - Of de grote carnavalsoptocht in Boskoop begin volgend jaar door kan gaan, zal de tijd moeten uitwijzen. Wel is inmiddels duidelijk dat er een carnavalsoptocht van Lego-steentjes komt. 

Dit jaar ging de carnavalsoptocht niet door vanwege de coronapandemie. Inwoners van het kwekersdorp werden gevraagd om zelf een kleine praalwagen te maken, als onderdeel van een miniatuuroptocht. 'Er werden behoorlijk wat Lego-karretjes ingeleverd en dat bracht mij op een idee', zegt Iwan Vervoort, die al jarenlang betrokken is bij carnavalsvereniging De Krooshappers.

'Het idee werd nog groter gemaakt doordat ik bij een carnavalsvereniging in Limburg dat ook zag en hoe hun dat hadden aangepakt. Toen dacht ik: dat kan ik ook, want ik heb ook een behoorlijke Lego-collectie.'

Hefbrug

Een variant op de Boskoopse Zijde is inmiddels nagebouwd met de speelgoedsteentjes. Daar moet uiteindelijk ook een hefbrug naast komen te staan. 'De hefbrug wordt 1,75 meter breed en een meter hoog. Daarin zullen minimaal 40.000 stenen verwerkt worden', legt Vervoort uit. Om al die steentjes bij elkaar te krijgen is hij in juli gestart met een doneeractie, met succes. 'Met elkaar hebben we de hefbrug bij elkaar gefinancierd, die gaat er gewoon komen.'

De carnavalsoptocht van Lego-steentjes zal op beeld worden vastgelegd door Studio Alphen. 'Na die tijd wordt de straat en hefbrug nog een keer tentoongesteld voor publiek', besluit Vervoort.

Beluister hieronder het volledige interview met Iwan Vervoort, initiatiefnemer van de Lego-carnavalsoptocht.