Gepubliceerd op 30 Oktober 2019 om 7.36 uur

Boskoopse bakkerij bakt hefbrugjes: ‘Om ellende even te vergeten’

BOSKOOP - Bakker Ko van Daalen van BROOD&KO uit Boskoop maakt van de nood een deugd. Nu de hefbrug van Boskoop dicht is omdat bij een controle de constructie onveilig bleek, bakt bakker Ko zijn eigen gemaakte hefbrugjes.

De hefbrugkoekjes zijn niet nieuw, ze bestaan al jaren. Maar omdat de inwoners van Boskoop al weken last hebben van het herstellen van de brug, heeft bakker Ko het koekje afgestoft. 'Ja, nu is de hefbrug zo actueel dat ik dacht, we hebben gewoon hefbrugkoekjes. Hoe mooi kunnen we dat nu combineren met elkaar?' De ondernemers in Boskoop hebben veel last van het herstellen van de brug.

Ko van Daalen heeft geen zin om te zeuren, zegt hij tegen Studio Alphen-mediapartner Omroep West. 'Door te gaan klagen wordt het niet beter. Dus dat leek ons geen goed idee. Het geeft ons meer energie als we er een positieve draai aan geven.' Eenvoudig koekje Het hefbrugje is een eenvoudig koekje. 'Men neme bloem, wat suiker, wat bakpoeder, een klein beetje kaneel en vooral lekkere roomboter', verklapt bakker Ko.

Op 18 november, wanneer de brug weer opengaat, krijgen de inwoners van Boskoop allemaal een hefbrugje. 'Dan ben je alle ellende van het afsluiten van de hefbrug even vergeten', aldus de bakker.

advertentie
 
advertentie