‘Boskoopse’ flitspaal zorgt voor meeste boetes in de gemeente Alphen aan den Rijn

Foto: Google Maps

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – In de eerste vier maanden van 2024 werden 24.538 verkeersdeelnemers in de gemeente Alphen aan den Rijn op de bon geslingerd nadat ze waren geflitst. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau). In totaal werden er 24.229 boetes uitgedeeld vanwege te hard rijden langs een flitspaal en 309 keer kregen automobilisten een boete thuis op de mat vanwege doorrijden bij een rood stoplicht.

De flitspaal in Boskoop bij de Shell langs de N207/Alphenseweg spant de kroon, want daar werden de meeste verkeersdeelnemers geflitst in de gemeente Alphen aan den Rijn. Maar liefst 17.071 keer reden mensen te hard langs de ‘Boskoopse’ flitspaal.

De nummer twee volgt op ruime afstand. Dat is ook een flitser op de N207, maar dan aan de Oostkanaalweg op de kruising met de Oranje Nassausingel. Bij die flitspaal werd 4.628 keer te hard gereden en reden mensen 36 keer door rood.

In onderstaande tabel is te zien bij welke flitsers in de gemeente Alphen aan den Rijn nog meer boetes werden uitgedeeld in de periode van januari tot en met april 2024:

Foto: Gemaakt met LocalFocus. Bron: CJIB

Bijna 15.000 boetes door trajectcontrole N11

Ook bij de trajectcontrole op de N11 tussen Leiden en Alphen aan den Rijn werden vele verkeersdeelnemers op de bon geslingerd. Maar liefst 14.742 keer werd er te hard gereden bij de trajectcontrole.

In vergelijking met een aantal andere gemeenten uit de regio werden er wel minder boetes in de gemeente Alphen aan den Rijn uitgedeeld vanwege fietsen met de telefoon in de hand. In totaal werd er 62 keer een boete uitgeschreven vanwege 'handheld bellen op de fiets'.

In Gouda zijn er 122 boetes gegeven aan fietsers wegens deze verkeersovertreding en in Leiden was het 391 keer raak. Andere gemeenten zoals Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk 'scoren' wel beter met respectievelijk 23 en 29 boetes voor fietsen met mobieltje.