Boskoopse vrouw (19) bedreigd en beroofd in Waddinxveen

BOSKOOP - Een 19-jarige vrouw uit Boskoop is vrijdagavond bedreigd en beroofd in Waddinxveen. Twee mannen op een scooter maakten meerdere spullen van de vrouw buit, het slachtoffer raakte hierbij licht gewond. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving.

Rond 23.45 uur fietste de vrouw van haar werk naar huis in de richting van Waddinxveen. Op de Zwarteweg werd zij klemgereden door de twee mannen op de scooter. 'Zij bedreigden haar en beroofden haar van haar spullen', meldt de politie. 'Het slachtoffer wist op een onbewaakt moment weg te fietsen en zich te verstoppen, waarna ze direct de politie belde.'

De twee verdachten reden weg, in de richting van de Waddinxveense hefbrug. Agenten hebben naar de twee mannen gezocht, maar zij zijn niet aangetroffen.

Signalement

Volgens de politie reden de twee mannen op een zwarte Vespa snorfiets met hoog windscherm. De bestuurder is tussen de 19 en 20 jaar oud. Hij is donker getint, heeft zwart haar met een slag, een kleine zwarte snor, een klein zwart sikje en brede schouders. Hij droeg een wat langere gewatteerde jas, met capuchon met dunne bontkraag. 

De bijrijder op de scooter was een man tussen de 18 en 20 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Deze man heeft een lichtgetinte huidskleur, een smal postuur, zwart krullend haar met een heel klein zwart snorretje. Hij droeg een donkerkleurige jas met een donkere capuchon, een zwarte spijkerbroek en zwarte Nike Airforce One schoenen.

Mensen die iets hebben gezien of het signalement van de verdachten herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Belangrijke getuigen

De politie is in het bijzonder op zoek naar twee mogelijke getuigen. 'Dit zijn twee jongens die tussen 23.45 en 00.00 bij de kruising van de Bloemendaalseweg met de Baarsjeskade in de richting van Reeuwijk fietsten. Mogelijk hebben zij de twee mannen op de scooter ook gezien', aldus de politie.