Boskoper Mark van der Molen wandelt opnieuw voor 3FM Serious Request

Foto: 3FM

BOSKOOP - Mark van der Molen uit Boskoop trekt vanaf woensdag door het land voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Samen met collega Jorien Renkema wandelt de 3FM-dj van Goes naar Groningen.

Het is de tweede editie van het evenement, dat sinds 2018 het glazen huis van 3FM vervangt. Drie teams van dj's wandelen dwars door Nederland om aandacht te vragen voor slachtoffers van mensenhandel. 'Mensen denken vaak dat we onder mensenhandel vluchtelingen op bootjes verstaan, die aan een louche figuur geld hebben gegeven. Maar onder mensenhandel verstaan we eigenlijk bijna alles waar het woord ‘gedwongen’ voor staat', zegt Van der Molen.

'Er vindt in veel landen gewoon nog een soort van moderne slavernij plaats. Dwangarbeid waar 25 miljoen mensen nog wereldwijd mee in aanraking komen', vervolgt de Boskoper. 'Van zo’n getal schrik ik. En je denkt snel aan verre landen, dat het ook in Nederland gebeurt verrast me.'

Etappes

De teams wandelen de route van Zeeland naar Groningen in etappes. Elke etappe duurt zes uur, waar de wandelteams worden onthaald en weer op pad worden gestuurd. De actie start op woensdag 18 december om 12.00 uur. Op dinsdagavond 24 december vindt de finale plaats op de Ossenmarkt in Groningen.

Van der Molen, die vorig jaar ook wandelde voor het goede doel, erkent lichtelijk gespannen te zijn voor de aankomende editie. 'Een van de moeilijke dingen is dat je na zes uur lopen aankomt in een dorp en vervolgens niet kunt uitrusten. Dan staat iedereen je enthousiast op te wachten en is er nog een feest. Dat is natuurlijk supergezellig, maar na zes uur lopen en zes uur non-stop radio maken zit je er geestelijk en lichamelijk redelijk doorheen.'

Rode Kruis

3FM Serious Request: The Lifeline is vanaf woensdag live te volgen via de verschillende mediakanalen van het radiostation. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het Rode Kruis.