Bouw van nieuw Ashram College start bijna: oplevering verwacht in 2023

ALPHEN AAN DEN RIJN - De laatste handtekeningen zijn gezet voor de nieuwbouw van het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Donderdag ondertekenden de school, de gemeente Alphen aan den Rijn en bouwbedrijf Aan de Stegge een samenwerkingsovereenkomst. In het nieuwe jaar wordt begonnen met de bouw van het gebouw aan het Marsdiep.

Het nieuwe schoolgebouw beslaat in totaal zo'n 12.000 vierkante meter en wordt compleet energieneutraal. 'De vorm kenmerkt zich door een boemerang met aan de binnen- en buitenzijde organische vormen', meldt de school. 'Een uniek aspect is de daktuin waar leerlingen kunnen pauzeren en sporten.' Het nieuwe schoolgebouw moet daarnaast dermate flexibel inzetbaar zijn dat ook andere middelbare scholen in Alphen aan den Rijn er gebruik van kunnen maken. 

Een deel van het bestaande schoolgebouw is inmiddels gesloopt. Op die manier is genoeg ruimte gemaakt op het perceel aan het Marsdiep om de bouwwerkzaamheden te laten plaatsvinden. Naar verwachting wordt het nieuwe Ashram College halverwege 2023 opgeleverd.