Brandon Tichem van Westlandia (derde divisie) naar Alphense Boys (vierde klasse)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een opmerkelijke stap van Brandon Tichem. De aanvaller van Westlandia keert terug naar Alphense Boys. Maar dan niet het eerste elftal op zondag, dat in de hoofdklasse uitkomt, maar naar de zaterdagploeg uit de vierde klasse.

'Ik ben vorige week vader geworden en ik wil graag op zaterdag voetballen', legt Tichem uit. De 24-jarige voetballer heeft het over payback time. 'Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Alphense Boys.' Hij wordt herenigd met zijn voormalig jeugdtrainer John Cuvelier.

Fulham

Als eerstejaars A-junior maakte Tichem jaren geleden zijn debuut in het eerste elftal van Alphense Boys. Direct scoorde hij. Tichem liep vervolgens stage bij Ajax, Feyenoord en Premier League-club Fulham. De keuze viel voor Feyenoord, maar daar brak de voetballer nooit door.

Daarna speelde Tichem voor Jong NAC Breda, VVSB en nu voor Westlandia. 'Ik ben me bewust van het niveauverschil (zes klasses lager, red.). Maar ik kan me heel goed vinden in de doelstellingen van Alphense Boys Zaterdag. Ik denk dat het heel snel kan gaan met een club als Alphense Boys.'

Leider worden

Tichem is niet bezig aan zijn succesvolste seizoen als voetballer. Hij spreekt over een stap terug om daarna weer een stap vooruit te maken, bij voorkeur met Alphense Boys. 'Mijn band met Alphense Boys is heel goed. Ik heb een aantal keren gekeken bij het team. Het spel zit er in, niet iedere speler is even fit. Ik wil de leider van het elftal worden om samen met de ploeg de stap omhoog te maken.'

Onder dit spelersoverzicht kun je een interview met Brandon Tichem over zijn terugkeer naar Alphense Boys bekijken

Spelerscarrousel Alphense Boys Zaterdag

Nieuw: Marwan Fennich (Argon), Brandon Tichem (Westlandia).

Blijven: Jesse BoatengSahr Kabuta, Dylan Kooistra, Donovan Oliveira, Ruben Rietdijk, Sontjie RoosbergRonald Roosberg.

Weg: n.n.b.