Gepubliceerd op 24 Oktober 2018 om 17.35 uur

Grote brand verwoest woning en schuren aan Rijneveld in Boskoop

BOSKOOP - Er heeft woensdagavond een grote brand gewoed aan het Rijneveld in Boskoop. Meerdere schuren zijn in vlammen opgegaan, op een gegeven moment kwamen er metershoge vlammen en rook uit de gebouwen. Ook waren er explosies te horen. Eén persoon is gewond geraakt. Het slachtoffer liep brand- en rookverwondingen op.

De brandweer was met veel blusvoertuigen ter plaatse en probeerde de naastgelegen woning te redden. Desondanks is het vuur overgeslagen naar het huis. De eerste verdieping stond in brand, ook waren de vlammen vlak onder het dak gekomen. De brandweer brak het dak open om gemakkelijker de brand te bestrijden. Uiteindelijk stond het volledige dak in lichterlaaie.

De woning en de schuren moeten als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft het gecontroleerd laten afbranden. Ook stond een aantal oldtimers in de schuur die de brand niet hebben overleefd.

Hieronder kun je kijken naar een televisiereportage, het volledige interview met de brandweerwoordvoerder en de eerste beelden van de grote brand in Boskoop:

advertentie
 
advertentie