BSC ‘68 op valreep alsnog gedegradeerd uit derde klasse

Gepubliceerd op 16 juni 2019 om 10.07 uur

BENTHUIZEN - Van de laatste acht competitie- en nacompetitiewedstrijden had BSC '68 er zeven gewonnen. Dankzij het sterke slot bleven de Benthuizenaren tot op de laatste speeldag meedoen om lijfsbehoud, maar de nacompetitiefinale tegen FC Oegstgeest werd zaterdag met 4-1 verloren. En dus degradeert BSC '68.

Mistasten bij een hoekschop van de BSC '68-keeper leidde in de vierde minuut de 1-0 van Oegstgeest in. Na twintig minuten stond Oegstgeest, op het neutrale terrein van SEV in Leidschendam, al met 2-0 voor. Remco Bor maakte op slag van rust de 2-1 uit een hoekschop, maar nog voor het rustsignaal tilde Oegstgeest de marge weer naar twee.

Grote kansen kreeg BSC op de aansluitingstreffer. Toen de naar Katwijk vertrekkende Abel Bormans een kwartier voor tijd de 4-1 op het scorebord schoot, was de promotie voor FC Oegstgeest vanuit de vierde naar de derde klasse een feit. BSC degradeert juist naar de vierde klasse.

Scoreverloop FC Oegstgeest - BSC '68 4-1 (3-1): 1-0 Daniël van Vliet, 2-0 Lars van Bommel, 2-1 Remco Bor, 3-1 Rens van der Spek, 4-1 Abel Bormans.

Hieronder kun je de samenvatting van FC Oegstgeest - BSC '68 bekijken, die ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Kenneth Soechit, Remco Bor en Lody Dijkhuizen bekijken.

advertentie advertentie