Buren kamperen met elkaar op Buurtcamping Weteringpark

ALPHEN AAN DEN RIJN - Buren van het Weteringpark zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli welkom om te komen kamperen op Buurtcamping Weteringpark.

Drie dagen lang is Buurtcamping Weteringpark een gemoedelijk dorpje, bewoond door een diversiteit aan buurtbewoners, is te lezen op de website van Alphense De Buurtcamping. Vorig jaar zou de camping voor de eerste keer in Alphen aan den Rijn zijn. Toen werd het op het laatste moment afgeblazen door aangescherpte coronamaatregelen. 

Buurtcamping Weteringpark wordt begin juli opgetuigd bij de speeltoestellen, aan de noordkant van het park. Het wordt een echte camping. Met een receptie, een kampeerveld, een activiteitenveld, een podium, een toiletvoorziening en een centrale tent. Er is een vol activiteitenprogramma met kennismakingsspellen, sportactiviteiten, workshops, een kampvuur met muziek, een theatervoorstelling, knutselactiviteiten, een barbecue en een bingo (waarvoor buurtgenoten ook prijzen beschikbaar kunnen stellen, zoals een zelfgebakken taart, een zelfgekweekte plant of een klusje in of om het huis).

Ook is er buitenspeelgoed beschikbaar. Het programma is opgesteld in samenspraak met de buurt. Voor wie niet wil overnachten, maar het activiteitenprogramma wel graag wil meedoen, zijn dagkaarten beschikbaar.

Eigen tent meenemen

'Wanneer je komt kamperen, is het het makkelijkst om je eigen tent mee te nemen', vertelt Linde Buitelaar van de Alphense organisatie. 'Alles op wielen is helaas niet toegestaan. Voor wie zelf geen tent heeft, maar wel wil komen kamperen, regelen we een leentent. Dit kunnen de mensen van tevoren aangeven in hun reservering.'

Tentplekken zijn nog te reserveren. Dit kan op de website van het evenement. Voor kinderen onder de 12 jaar hoeft niet betaald te worden. Het kampeerweekend cadeau doen aan een buurtgenoot is ook mogelijk.

Vrijwilligers

De organisatie heeft inmiddels een clubje vrijwilligers bij elkaar gevonden. 'Maar vele handen maken licht werk, dus we kunnen zeker nog vrijwilligers gebruiken. We zoeken nog mensen voor de op- en afbouw, schoonmaak, een bbq-chef, buurtcamping-reporters, activiteitenbegeleiders en gastvrije hosts.'

De campingpoorten openen vrijdag om 14.00 uur, zondag om 17.00 uur zwaaien alle buren en de campingmedewerkers elkaar weer uit.

Beluister hieronder een interview met Jeanette Borger, één van de initiatiefnemers van Buurtcamping Weteringpark.