Gepubliceerd op 08 November 2019 om 13.26 uur

Burgemeester en wethouders op campagne langs basisscholen voor kinderraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De zoektocht naar een kinderburgemeester en kindergemeenteraad is in volle gang. Burgemeester Liesbeth Spies en verschillende wethouders gaan met een campagnebus langs bij basisscholen in de gemeente Alphen om kinderen te enthousiasmeren. Maar ook om voorlichting te geven over hoe een gemeenteraad werkt en wat (lokale) democratie is.

26 kinderen gaan plaatsnemen in de kinderraad. 26 van de 53 basisscholen uit de gemeente Alphen mogen één leerling uit groep zeven van hun school aanwijzen. Het jaar daarop zijn de andere 27 basisscholen aan de beurt. De benoemingen zijn voor één kalenderjaar (1 januari tot en met 31 december).

Ook gaat er een kinderburgemeester komen. Sinds 28 oktober kunnen kinderen zich kandideren met een filmpje. De zes beste inzendingen krijgen van de gemeente Alphen een uitnodiging voor de selectiedag op 20 november. Dan moeten de kinderen een opening verrichten, een speech houden en een interview geven aan een journalist. Diezelfde middag maakt burgemeester Liesbeth Spies bekend wie haar een jaar lang mag assisteren.

Hieronder kun je luisteren naar een radioreportage gemaakt tijdens het wethouderbezoek aan de Bonifaciusschool in Alphen aan den Rijn.
advertentie
 
advertentie