Burgemeester Spies: ‘Heel veel gezinnen en families hebben groot verdriet’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tenminste zes inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn overleden aan het coronavirus, 43 mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en bij 78 Alphenaren is het coronavirus officieel vastgesteld. 'Dat aantal is lelijk opgelopen', constateert burgemeester Liesbeth Spies in haar wekelijkse interview met Studio Alphen over de coronacrisis.

'Dat betekent dat heel veel gezinnen en families groot verdriet hebben en grote zorgen hebben over de gezondheid van zichzelf en hun naasten. In gedachten zijn we dicht bij hen. Het liefst zouden we een arm om hen heen willen slaan of een brede schouder bieden om een keer op uit te huilen. Dat kan niet op de manier dat je zou willen', spreekt Spies. 'Vanaf deze plek zou ik iedereen namens het gemeentebestuur heel veel kracht en ondersteuning willen toewensen, wetend dat het verdriet in sommige families en gezinnen echt heel groot is.'

Ook in verpleeghuizen en zorginstellingen in de gemeente Alphen komen volgens Spies hartverscheurende taferelen voor. 'Dit heeft heel grote impact op iedereen die werkt in de zorg. Ik ben nog steeds diep onder de indruk van de prestaties die in de zorg worden geleverd', vervolgt Spies.