Burgemeester Spies leeft met kriebel in buik toe naar herbenoemingsvergadering

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Mag Liesbeth Spies (CDA) nog zes jaar burgemeester van Alphen aan den Rijn blijven? Donderdagavond om 19.00 uur wordt dat bekendgemaakt door raadsleden André de Jeu (Nieuw Elan) en Anouk Noordermeer (VVD), die als voorzitters van de vertrouwenscommissie de uitkomst over de herbenoeming van Spies onthullen. Even daarvoor is een geheime, extra gemeenteraadsvergadering.

Op voorhand lijkt het gek te moeten lopen wil Spies niet door mogen gaan als burgemeester. Het overgrote deel van de gemeenteraad heeft in het recente verleden aangegeven door te willen gaan met Spies. Maar de burgemeester zelf, wil daar niet op vooruit lopen. 'Daar ga ik niet over speculeren. Dat lijkt mij heel onverstandig. Het is aan de gemeenteraad, die moet een besluit nemen', zegt Spies op de dag voor de herbenoemingsvergadering in haar maandelijkse interview met Studio Alphen.

'Ik hoop dat het een mooie avond gaat worden en dat de gemeenteraad mij het vertrouwen geeft om aan een tweede ambtsperiode van zes jaar te mogen beginnen', aldus Spies, die zelf door wil gaan als burgemeester. 'Je leeft er met een kriebel in de buik naartoe', zegt Spies over de avond die langzaam maar zeker dichterbij komt. 'Tegen de kinderen zeiden wij vroeger dat zoiets spannend op een leuke manier is, ik hoop dat dat het ook wordt.'

Het maandelijkse gesprek van burgemeester Spies met Studio Alphen is hieronder te bekijken. Spies gaat onder meer uitgebreid in op het besluit dat de gemeenteraad donderdagavond gaat nemen over de eventuele herbenoeming van Spies als burgemeester van Alphen, maar ook over de actuele situatie rond het coronavirus en het aankomende politieke jaar: gaat de ozb voor inwoners wel of niet omhoog?