Burgemeester Spies overstelpt met tekeningen voor Sinterklaas: ‘Dit is wel heel speciaal’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Liesbeth Spies heeft afgelopen week een brievenbus vol kleurplaten ontvangen van kinderen uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Het Sinterklaasjournaal roept kijkers op om tekeningen voor Sinterklaas en Piet in te leveren op het gemeentehuis, zodat de burgemeester van hun woonplaats de creaties kan geven aan de goedheiligman. Burgemeester Spies is reuze nieuwsgierig en spiekt dit weekend even in de brievenbus.

De burgemeester komt de hoge trap in het stadhuis opgelopen. Ze is op weg naar haar kamer en draagt een enorme doos in sinterklaaspapier verpakt. Het is de brievenbus uit de hal van het gemeentehuis waar kinderen hun tekening in kunnen gooien.

'Ik vind dat er al veel zijn', zegt ze blij verrast tegen Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, terwijl ze de doos openmaakt. 'Het is nog geen week geleden dat het Sinterklaasjournaal de oproep aan de kinderen deed.' Spies kijkt vertederd naar een tekening met een piepkleine Sinterklaas en Pietje die onderaan het A4-papier een bruine zak en een groot cadeau omhoog houden.

Chocolademunten

'Dit is wel heel speciaal', zegt de burgemeester. 'Ik heb Sinterklaas beloofd dat ik al die tekeningen bij hem zal brengen.' Dat er nu geen intochten zijn in de gemeente Alphen, is jammer. 'Maar, het belangrijkste is dat Sinterklaas wel komt. En dat je het feest toch kunt vieren. Sinterklaas is natuurlijk heel knap en weet van ieder kind waar die woont.'

Spies geeft de tekeningen aan de goedheiligman voordat hij terugkeert naar Spanje. 'Het leukste is denk ik wel op zijn verjaardag.' Dan is de boot leeg en zijn alle cadeautjes eruit. Dan kunnen alle tekeningen mee.

Kinderen uit het hele land kunnen bij hun eigen burgemeester hun tekeningen voor de Sint inleveren op het stadhuis. In Alphen aan den Rijn staat de brievenbus in de hal van het gemeentehuis, met daarnaast een schaal vol chocolademunten.