Buschauffeur in Alphen aan den Rijn met vuurwapen bedreigd

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een buschauffeur is zaterdagavond met een vuurwapen bedreigd door de bestuurder van een busje. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Van de bedreiger ontbreekt ieder spoor. De politie heeft het signalement van de man vrijgegeven.

Rond 18.30 uur reed de Arriva-buschauffeur van Lijn 1 uit de richting van de Eisenhowerlaan richting de Zadelmaker. Bij het kruispunt van Het Oude Ambacht reed de bus een rood Volkswagenbusje tegemoet. De politie meldt dat bij de wegversmalling beide voertuigen naast elkaar kwamen te staan, waardoor de Arriva-bus geblokkeerd werd om een bocht te nemen.

De bestuurder van het rode Volkswagenbusje begon volgens de politie de buschauffeur uit te schelden en bedreigde hem met een vuurwapen. Kort daarna ging de bestuurder van het rode busje ervandoor. De buschauffeur heeft aangifte van bedreiging gedaan.

Signalement

De politie is op zoek naar een man tussen de dertig en veertig jaar, met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De man heeft een breed postuur, kaal hoofd en een kort baardje. De man reed in een rode Volkswagen Transporter-busje (T5 of T6) met lichtmetalen velgen. Het busje had een enkele cabine en een dikke achterkant.

Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie via de telefoonnummers 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).