Busrit vanuit Alphen opeens een stuk duurder door verkeerd afgesteld incheckpaaltje

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie afgelopen week gebruik maakte van de vervangende bussen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda was opeens een stuk duurder uit dan normaal. De oorzaak: een in- en uitcheckpaaltje dat nog Bergen op Zoom als vertrek- en aankomstpunt had.

Het paaltje was op station Alphen geplaatst bij de bussen die van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli reden. In die periode reden er geen treinen tussen Alphen en Gouda vanwege werkzaamheden aan het spoor in Boskoop. Reizigers die gebruik maakten van de vervangende bussen checkten zoals gewoon in op Alphen, maar door de fout in het paaltje werd Bergen op Zoom als vertrekpunt geregistreerd.

Hoeveel extra de reizigers hierdoor moesten betalen, kon een woordvoerder van de NS niet zeggen. 'Dat hangt af van het abonnement dat je hebt.' Een treinritje van Alphen naar Gouda kost 5 euro, vanuit Bergen op Zoom betaal je zo'n 19 euro.

Niet eerder meegemaakt

Slechts een in- en uitcheckpaaltje stond verkeerd afgesteld, vertelt de woordvoerder. Het ging om een mobiel paaltje dat vorige maand in Bergen op Zoom is gebruikt. 'De vaste paaltjes in Alphen waren gewoon goed. Wat er precies mis is gegaan zoeken we uit. Zover ik weet hebben we dit niet eerder meegemaakt.' Het probleem is inmiddels opgelost.

Reizigers die last hebben gehad van het dure foutje, kunnen zich melden bij de klantenservice. 'Dan zetten wij uiteraard de fout recht', verzekert de woordvoerder, die niet weet om hoeveel reizigers het gaat. 'We weten ook niet of het paaltje heel het weekend verkeerd gewerkt heeft. Het heeft tot vandaag geduurd dat we het wisten.' Tot dusver hebben nog niet veel gedupeerden zich gemeld.

Lees ook: Na vier dagen geen treinen is dienstregeling maandag vol storingen hervat