Cadeaus voor Sintvoorieder1 blijven komen: vrijdagmiddag is einduitslag bekend

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op de laatste dag van de actieweek voor Stichting Sintvoorieder1 komen er nog steeds bakken met cadeaus binnen. Tot het einde van vrijdagmiddag is het mogelijk om sinterklaascadeaus af te geven bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk.

Luca en Monetta kwamen aan het einde van de ochtend aanzetten met twee volle tassen cadeaus. Een bedrijf heeft een inzamelactie gehouden met alle collega's en leverde anoniem kratten vol met presentjes in. Museumpark Archeon doneert een lading cadeaus en geeft vrijkaarten weg. 'In de middeleeuwen werd Sinterklaas al gevierd. Toen konden kinderen hun schoen zetten bij de kerk en dan kregen ze daar geld in. Meestal van de rijken', legt een van de pieten in het park uit.

Alle ingezamelde cadeaus bij de vier vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen worden vrijdag geteld. 'Dat is een behoorlijke klus, maar met dank aan de enthousiaste medewerkers van de bibliotheken gaat dat helemaal goed komen', zegt Mike Mourits van Studio Alphen. Woensdagmiddag werd al duidelijk dat er al meer dan 1000 cadeaus waren ingezameld. Aan het einde van vrijdagmiddag wordt de eindstand bekendgemaakt.

Studio Alphen organiseert de actieweek voor Sintvoorieder1 deze week samen met mediapartner Omroep West en een aantal andere lokale omroepen in de regio. De tussenstand van de gehele actie stond vrijdagochtend al op 27.103 cadeaus.

Lees ook: Al ruim 1000 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1: ‘Het loopt super’