Camera Bezorgd: Alphense vrouwen op bouwreis naar Malawi

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een groep van dertien Alphense vrouwen vertrekt in oktober naar Malawi om daar een huis te bouwen. Dat doen ze via Habitat for Humanity, dat zich al sinds 1976 inzet voor kwetsbaren wereldwijd.

Irma Vandeveen heeft al meerdere bouwreizen meegemaakt en besloot een groep vrouwen om haar heen te verzamelen om een nieuw team te vormen. En met succes, team Joining Hands gaat als een speer. ‘Met groot enthousiasme zijn we onszelf aan het voorbereiden en doen we er alles aan om geld in te zamelen’, zegt Vandeveen.

Het team verkoopt armbandjes, kaas, borrelplanken en organiseert uiteenlopende activiteiten om geld in te zamelen. De teller staat inmiddels op meer dan 30.000 euro.

Schouder aan schouder

‘De mensen voor wie we een huis bouwen, helpen zelf ook mee. Dat maakt het heel erg boeiend, omdat je schouder aan schouder staat met de mensen die er uiteindelijk komen te wonen', zegt Vandeveen. Het nieuwe huis moet een belangrijk steuntje in de rug zijn voor de bewoners om een eigen toekomst op te bouwen.

Linda Kradolfer is een van de vrouwen die enthousiast werd over de bouwreizen en besloot zich bij het team te voegen. 'Ik ben altijd wel in voor dingen die ik nog nooit gedaan heb. Het lijkt mij een hele bijzondere ervaring om hier aan mee te doen', zegt Kradolfer.

Lees ook: Camera Bezorgd: Gitaarmuziek uit oude reischaaf