Cameratoezicht in Snijdelwijk verdwijnt: ‘Het is rustig in de wijk’

Foto: Jeron Groeneveld

BOSKOOP - De camera's die anderhalf jaar geleden zijn opgehangen rond de Lage Weideflat in de Boskoopse Snijdelwijk worden weggehaald. 'Het is rustig in de wijk en dan is het wettelijk niet mogelijk om de camera's te laten hangen', hebben burgemeester Liesbeth Spies (CDA) en wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) bekendgemaakt.

Jarenlang was er bij tijd en wijle veel overlast in de Snijdelwijk. Dat is sinds het cameratoezicht flink afgenomen, al zijn er nog wel met enige regelmaat autobranden. Toch meent de gemeente dat er meer redenen zijn dat de rust is wedergekeerd. 'Wij hebben enorm geïnvesteerd om de leefbaarheid terug te brengen', spreekt Schotanus, verantwoordelijk voor gebiedsgericht werken en denken. Hij doelt op het inzetten van jongerenwerkers en andere sociaal-maatschappelijke organisaties.

'Wij verwachten dan ook niet dat het morgen onrustig is, nu de camera's verdwijnen', vervolgt de wethouder. 'Mocht daar wel sprake van zijn, gaan we maatwerk leveren.' Op dat moment is cameratoezicht weer een optie. 'Strafrechtelijk zijn er geen redenen om ze te laten hangen', voegt burgemeester Spies toe. De camera's van woningcorporatie Woonforte blijven wel hangen.