Campagne ‘Pesten doe er wat aan’ gelanceerd door Alphense kinderraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Pesten moet stoppen, zo vindt de kinderraad van de gemeente Alphen aan den Rijn. Kinderen en jongeren moet duidelijk worden gemaakt dat het pesten van iemand grote en schadelijke gevolgen met zich meebrengt. Om dit duidelijk te maken, heeft de kinderraad de campagne 'Pesten doe er wat aan' gelanceerd, met een bijbehorend campagnelied inclusief videoclip.

De Alphense kinderraad heeft besloten om het budget van 10.000 euro in te zetten om iets te doen aan pesten. Om duidelijk te maken dat er consequenties verbonden zijn aan het pesten, zijn er posters en kaarten gemaakt, met de kinderen zelf als model.

Het campagnelied 'Praat erover' is zelfs speciaal voor deze gelegenheid geproduceerd, inclusief een bijbehorende videoclip van de ATP Crew (Alphen Tegen Pesten), die op 29 juni is gelanceerd.

Nieuwe kinderburgemeester

Aan het begin van hun ambtsperiode hebben de kinderraadsleden pestgedrag in de top drie geplaatst van onderwerpen waar zij mee aan de slag wilden gaan. De campagne 'Pesten doe er wat aan' is hiervan het resultaat. Ook als het aan de nieuwe kinderburgermeester Maud ligt, gaat de nieuwe kinderraad zich inzetten om pesten terug te dringen.

Lees ook: Maud (11) is nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn