Carnaval voor verstandelijk beperkten in The Cube: ‘Weer een leuke avond van gemaakt’

BOSKOOP – Poppodium The Cube stond afgelopen weekend al in het teken van carnaval. Verstandelijk beperkten konden met elkaar een feestje bouwen, tijdens een Cubenight Special avond.

Het carnavalsfeest voor de deze doelgroep was onderdeel van de Cubenight Special avonden, die eens in de maand worden georganiseerd. ‘Op deze avonden krijgen deze mensen de kans om met elkaar een gezellige tijd te beleven en te genieten van onder meer optredens’, vertelt Beppie Vermeulen, coördinator van de Cubenight Special avonden.

De avonden zorgen ervoor dat het poppodium voor alle groepen in de maatschappij iets kan betekenen; dat is ook precies het doel van The Cube. ‘Verstandelijk beperkten hebben iets meer aandacht nodig dan anderen en horen er ook gewoon bij’, vervolgt Vermeulen. ‘We ontvangen hartstikke positieve reacties over deze speciale avonden. Ook in samenwerking met carnavalsvereniging De Krooshappers hebben we er afgelopen weekend weer een leuke avond van gemaakt.’

Voor- en napret

Dat de Cube Light Special avonden en het speciale carnavalsfeest in de smaak vallen, beaamt ook zorginstelling Ipse de Bruggen. ‘Je ziet alle cliënten hartstikke genieten. Weken van tevoren begint de voorpret al en na afloop wordt er nog weken over de carnavalsavond gepraat. De speciale avonden zijn net even anders dan de normale dagbestedingsactiviteiten, waardoor het enthousiasme zo groot is.’

The Cube werkt momenteel aan het programma van de volgende Cubenight Special avonden. Zodra het programma klaar is, communiceert zij het naar de zorginstellingen uit de regio.