CAS Alphen begint nieuwe cursus Snap je Stad in Parkvilla

ALPHEN AAN DEN RIJN - CAS Alphen - Centrum voor Architectuur en Stedenbouw verzorgt ook dit jaar de cursus "Snap je Stad". In vier avonden staat de cursusleider stil bij de groei van Alphen van klein dorpje aan de Rijn tot de stad die het nu is.

'We geven inzicht in (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van architectuur, stedenbouw, economie en cultuur', schrijft CAS Alphen over de cursus. 'En we leggen steeds de link met welke invloed dat heeft op hoe Alphen er vandaag de dag uitziet. Leuk om op een andere manier naar je eigen omgeving te kijken.'

In de vier avonden krijgen de cursisten verhalen te horen die soms lovend en soms kritisch zijn, maar vooral gepassioneerd, over het ontstaan en de groei van Alphen. Van historische dijkstraten tot het vernieuwde centrum, van Rijn tot Zegerplas, van Diamantflat tot Burggooi en van nieuwbouwwijken tot prachtige monumenten: ze komen allemaal langs.

'Met andere ogen'

'Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. We rekenen op een leuke interactie met de cursisten.' De cursusavonden zijn dinsdag 14, 21 en 28 maart en 4 april van 20.00 tot 22.15 uur in Parkvilla. Deelname aan de cursus kost 35 euro. Inschrijven kan op www.casalphen.nl.